Specjaliści _ Kreator pyszot

Iza gastronomią pasjonuje się od 2000 roku. Zaczęła swą pracę na pierwszym roku studiów i do dziś nieprzerwanie pracuje w tej branży. Przez wszystkie te lata, nabierając doświadczenia w roli menagera, a później właściciela punktu gastronomicznego, miała kontakt z różnego rodzaju produktami i co za tym idzie, z bardzo zróżnicowanymi opiniami gości. Iza z doświadczenia wie, że wszyscy tęsknimy za wiejskością, prawdziwą zdrową żywnością i smakami z dzieciństwa. Chcieli byśmy, aby nasze dzieci miały również możliwość posmakowania prawdziwych pomidorów, chleba bez sztucznych dodatków, czy jajek od kur z chowu ściółkowego. Studiując na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu „hodowlę i biologię zwierząt o specjalności agroturystyka” uczyła się, jak hodować zwierzęta, uprawiać warzywa i owoce, a następnie gotować zdrowo i smacznie dla swoich gości.

W międzyczasie Iza podjęła również pracę w sieci prywatnych przedszkoli, zajmując się tam organizacją placówek. To właśnie wtedy, szukając odpowiednich firm dostarczających obiady do przedszkoli, zdała sobie sprawę z tego, co naprawdę chciałaby robić. Dzięki bliskiemu kontaktowi z przedszkolakami i nauczycielkami miała szansę na poznanie ich kulinarnych potrzeb i upodobań smakowych. Zamiłowanie do gastronomii i dzieci, wiedza, jaką nabyła podczas studiów, oraz pracy w przedszkolu, uświadomiły jej, jak bardzo potrzebujemy Pyszot, by móc edukować oraz zdrowo i bezpiecznie żywić nasze pociechy. Nasza Pyszotka!